ms.detector.media
MediaSapiens
Логотип ТАСС, ru.wikipedia.org
28.01.2015 14:49
Заступник гендиректора ТАСС каже, що російські інформагентства повертаються до радянського формату
Заступник гендиректора ТАСС каже, що російські інформагентства повертаються до радянського формату
Російські інформагентства ТАСС і «Россия сегодня» повернулися до радянського формату роботи.

Таку думку в ефірі радіостанції «Говорит Москва» висловив перший заступник гендиректора ТАСС Михайло Гусман, пише jourdom.ru.  

«Енну кількість років тому, ще на початку сучасної Росії, було власне ТАСС, яке і веде інформаційну роботу вже 110 років і "РИА Новости", наступник АПН (Агентство печати "Новости") радянського періоду, яке було створене як агентство, що більше займається інформаційно-пропагандистською, ніж інформаційною роботою», - пригадав Михайло Гусман.

Потім, за його словами, діяльність двох агенцій з різних причин почала багато в чому перетинатися та часто дублюватися.

«Природно, що держава на вищому рівні задумалася, чи потрібні два схожі агентства», -  сказав гендиректора ТАСС.

Він додав, що було вирішено розділити функції: ТАСС повинен займатися класичною інформаційною діяльністю, а «Россия сегодня» стала великою потужною ідеологічною інституцією, що займатиметься просуванням образу Росії за кордоном».

9 грудня 2013 года Володимир Путін прийняв указ про ліквідацію Агентства «РИА Новости» та створення на його базі міжнародного агентства «Россия сегодня» У Кремлі пояснювали, що за допомогою нової агенції РФ планує «пояснювати світу, що Росія проводить самостійну політику і твердо захищає національні інтереси».

Очолив агентство «Россия сегодня» одіозний російський телеведучий Дмитро Кисельов. За недостовірне висвітлення подій в Україні його ім'я першим було занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів. Він є фігурантом чорних списків США та Європейського Союзу, йому заборонено в'їзд до України, проти нього СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в сприянні тероризму.

Нагадаємо також, що на початку листопада міжнародне інформаційне агентство «Россия сегодня» запустило новий міжнародний медіабренд під назвою «Спутник». Проект складається із кількох веб-сайтів та спільної радіостанції, що мовить у прямому ефірі англійською. Створено також окремі версії сайтів для Росії, Великобританії, США, Латинської Америки, Азії, Африки та Близького Сходу.

ms.detector.media