ms.detector.media
MediaSapiens
slon.ru
26.01.2015 14:06
Ще шість російських ЗМІ отримали попередження за карикатури Charlie Hebdo
Ще шість російських ЗМІ отримали попередження за карикатури Charlie Hebdo
Російський регулятор інтернету Роскомнагляд виніс попередження ще шести російським ЗМІ, що проілюстрували свої матеріали карикатурами французького тижневика Charlie Hebdo.

Як зазначено на офіційному сайті Роскомнагляду, попередження отримали редакції видань «Век», «ВК Пресс», «Ежедневная деловая газета РБК», «ИнтерНовости. Ру», «Лениздат.Ру» та «www.kurier-media.ru».

У попередженнях зазначеним виданням сказано, що причиною санкції є розміщення зображення, яке «розпалює міжнаціональну ворожнечу» та «ображає релігійні почуття мусульман».

У більшості випадків йдеться про повідомлення ЗМІ щодо виходу першого після теракту номера тижневика Charlie Hebdo, на обкладинці якого і була зображена карикатура на Мухаммеда.

У відповідь на попередження Роскомнагляду шеф-редактор «РБК» Єлизавета Осетинська заявила, що її газета опублікувала не карикатури на пророка Мухаммеда, а зображення стосу журналів Charlie Hebdo.

Крім того, за словами редакторки, газета вийшла 15 січня, а офіційна позиція Роскомнагляду була опублікована 16 січня.

Нагадаємо, 21 січня російський регулятор виніс попередження за передрук карикатур на пророка Мухаммеда із французького сатиричного видання Charlie Hebdo трьом онлайн-виданням: RuNews24.ru, RB.ru та «Ленінградському обласному інформаційному агентству» (lenoblinform.ru). До цього попередження винесли новинному сайту «Республіка».

Санкціям Роскомнагляду передувало попередження про те, що публікація карикатур на релігійні теми розцінюватиметься як екстремізм.

До цього Управління Роскомнагляду в Камчатському краї РФ надіслало до місцевих редакцій ЗМІ листа, в якому висловлювалося про недопустимість публікації карикатур на релігійних діячів.

Дискусія на цю тему в Росії активізувалася після того, як 7 січня у Парижі відбувся терористичний напад на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo, який публікував різкі, часто непристойні карикатури на всі світові релігії.

ms.detector.media