ms.detector.media
MediaSapiens
businessinsider.co.id
26.01.2015 12:57
Більше половини росіян вважають, що в теракті проти Charlie Hebdo винні або самі журналісти, або уряд Франції
Більше половини росіян вважають, що в теракті проти Charlie Hebdo винні або самі журналісти, або уряд Франції
39% росіян не схвалюють, але «розуміють причини поведінки терористів», а 5% навіть схвалюють дії нападників.

Про це свідчать результати дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), повідомляє kommersant.ru.  

74% опитаних заявили, що знають про теракт, що відбувся 7 січня у редакції Charlie Hebdo та розстріл 12 людей. 30% респондентів заявили, що вважають головною причиною трагедії «поведінку французьких журналістів, які образили релігійні цінності мусульман». Найчастіше такої думки притримуються прихильники партій «Єдина Росія» та КПРФ.

25% заявили, что теракт допустила політика французького уряду, що «дозволила журналістам ображати релігійні цінності».

11% респондентів сказали, що причиною є те, що влада допустила прибуття до країни великої кількості мусульман.

8% висловилися, що проблема полягає у «поведінці кількох мусульманських екстремістів», які відповіли на карикатури насильством, а ще 6% сказали, що теракт відбувся у результатів непрофесійної роботи французьких спецслужб.

Звинуватили у трагедії політику самопроголошеної «Ісламської держави» (ISIS) лише 5%. Ця категорія респондентів вважає, що журналістів убили «через ненависть ісламських екстремістів до світської держави та свободи слова».

«Не розуміють та не схвалюють» поведінку терористів, що напали на редакцію Charlie Hebdo, 48% росіян. 39% «не схвалюють розстрілу» 12 осіб, але «розуміють причини поведінки» терористів. Не розуміють і не схвалюють таких дій 5% респондентів.

ms.detector.media