ms.detector.media
MediaSapiens
searchengineland.com
26.01.2015 10:23
До Google як новинного джерела нині більше довіри, ніж до веб-сайтів, які він агрегує – дослідження
До Google як новинного джерела нині більше довіри, ніж до веб-сайтів, які він агрегує – дослідження
Інтернет-користувачі вважають онлайн-пошуковик надійним джерелом інформації загалом та новин зокрема. Таким чином, Google наздогнав у цьому аспекті традиційні медіа.

Про це свідчать результати глобального дослідження PR-компанії Edelman, презентовані минулого тижня під час Світового економічного форуму в Давосі, повідомляє qz.com.

Результати опитування, в якому взяли участь 27 тисяч осіб, показують: найбільш яскраво виражений розрив довіри між традиційними медіа та пошуковиками спостерігається серед  так званих «мілленіалів» (людей, які народилися наприкінці 1980-х та 1990 роках).

Google (найбільший онлайн-пошуковик) не висвітлює новин, а є лише агрегатором гіперлінків на матеріали інших сайтів. Тим не менш, користувачі, очевидно, більше довіряють саме пошуковику.

Згідно з дослідженням, традиційні медіа досі залишаються в очах аудиторії більш надійним джерелом інформації, ніж соціальні медіа. Разом з тим, великі соціальні мережі, як-от Facebook, стають все більш важливим джерелом трафіку для традиційних новинних веб-сайтів.

ms.detector.media