ms.detector.media
MediaSapiens
oren.ru
21.01.2015 18:00
Роскомнагляд виніс ще три попередження російським ЗМІ за карикатури на Мухаммеда
Роскомнагляд виніс ще три попередження російським ЗМІ за карикатури на Мухаммеда
Регулятор виніс попередження трьом російським інтернет-медіа – RuNews24.ru, RB.ru та «Ленінградському обласному інформаційному агентству» (lenoblinform.ru) за передрук карикатур на пророка Мухаммеда із французького сатиричного видання Charlie Hebdo.

Про це повідомляє jourdom.ru.

За словами представника Роскомнагляду Вадима Ампелонського, минулого тижня у відомстві витратили «масу зусиль», аби роз'яснити росіянам вимоги законодавства про неприпустимість зловживання свободою слова.

«За результатами роз'яснювальної роботи можемо сказати, що більшість ЗМІ прислухалися до рекомендацій. Але є ряд медіа, які нас не почули або не захотіли почути. Їм було винесено попередження. Моніторинг триває», - сказав він і додав, що співробітники Роскомнагляду навіть телефонували до редакцій з проханням видалити карикатури.

Нагадаємо, вчора попередження винесли новинному сайту «Республіка».

Минулого тижня Роскомнагляд попередив російські медіа, що розцінюватиме публікацію карикатур на релігійні теми як екстремізм.

До цього Управління Роскомнагляду в Камчатському краї РФ надіслало до місцевих редакцій ЗМІ листа, в якому висловлювалося про недопустимість публікації карикатур на релігійних діячів.

Дискусія на цю тему в Росії активізувалася після того, як 7 січня у Парижі відбувся терористичний напад на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo, який публікував різкі, часто непристойні карикатури на всі світові релігії.

ms.detector.media