ms.detector.media
MediaSapiens
newsroom.fb.com
21.01.2015 15:05
Facebook хоче викоренити зі стрічки новин неправдиві повідомлення
Facebook хоче викоренити зі стрічки новин неправдиві повідомлення
Соціальна мережа Facebook випустила оновлення, що має на меті зменшити кількість фальшивих тривог, розіграшів, неправдивих чуток у стрічці новин користувача.

Про це повідомляє офіційний блог компанії.

У Facebook пояснюють, що прагнуть боротися з різноманітними фейками та розіграшами, що по суті є формою спаму. Йдеться, наприклад, про повідомлення, що спонукають користувача клікнути на посилання і отримати за це довічний запас кави. Або ж це може бути навмисно опублікована неправдива, нібито новинна історія.

У зв’язку з цим соціальна мережа нещодавно додала функцію позначення новини у стрічці неправдивою.

Тепер компанія вирішила відслідковувати, наскільки багато людей позначають контент як неправдивий і скільки людей його видаляють. Якщо велика кількість користувачів скористається цими опціями багато разів щодо одного посилання, соцмережа публікуватиме його з текстовим попередженням. Це оновлення стосуватиметься гіперлінків, фотографій, відео та оновлень статусів.

Водночас Facebook заявляє, що це нововведення не повинно стосуватися сатиричного контенту.

У соцмережі прогнозують, що більшість користувачів оновлення ніяк не зачепить. А невелика кількість тих, хто часто публікує розіграші, побачать зменшення популярності своїх постів.

ms.detector.media