ms.detector.media
MediaSapiens
spiegel.de, скріншот
19.01.2015 13:44
У Німеччині свіжий номер Charlie Hebdo викликав ажіотаж
У Німеччині свіжий номер Charlie Hebdo викликав ажіотаж
«Штурм за німецьким виданням Charlie Hebdo…», - так описує надзвичайну популярність сатиричного тижневика сайт Spiegel online.

Як повідомляє Spiegel online, перше після паризького теракту число французького сатиричного тижневика було розпродано у суботу в Берліні, Гамбурзі, Штутгарті та в інших містах «за декілька хвилин».

Німецьке видання пояснює, що до газетних кіосків і крамниць надійшло дуже мало примірників Charlie Hebdo, а подекуди магазини не отримали жодного.

«Десятки людей чекали вночі, іноді протягом декількох годин, біля зачинених крамниць. У більшості випадків – марно. Вранці їхні очікування обернулося розчаруванням», - пише Spiegel online.

Щоб придбати примірник Charlie Hebdo, у книгарні берлінського центрального залізничного вокзалу з близько 5 години ранку чекали декілька сотень людей. А пощастило тільки першим двом.  

Подібна ситуація повторилася біля центрального залізничного вокзалу Гамбурга. Там у черзі вилаштувалися понад 60 осіб. Після шостої ранку продавець нарешті відчинив двері книгарні і впустив перших сімох людей. Решті повідомили, що все розпродано.

Тим часом у Дрездені наприкінці минулого тижня було заборонено проводити демонстрації організації «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу» (Pegida), а також їхнім опонентам. Влада пояснила це рішення острахом перед можливим замахом на засновника цього об’єднання Лутца Бахмана (Lutz Bachmann).

Натомість у Берліні, Мюнхені, Дюссельдорфі, Магдебурзі таСаарбрюкені було оголошено про проведення цього понеділка нових протестних походів.  

ms.detector.media