ms.detector.media
MediaSapiens
elheraldo.com.uy
13.01.2015 14:41
Барак Обама пропонує зобов'язати компанії повідомляти користувачів про загрози внаслідок хакерських атак
Барак Обама пропонує зобов'язати компанії повідомляти користувачів про загрози внаслідок хакерських атак
Президент США Барак Обама (Barack Obama) пропонує законодавчо зобов’язати американські компанії впродовж 30 днів повідомляти своїх користувачів про хакерські атаки.

Про це пише tjournal.ru із посиланням на заяву Барака Обами, відеозапис якої опубліковано на сайті thehill.com.  

Президент США пропонує ввести у державі єдиний стандарт повідомлення користувачів про те, що їхні персональні дані під загрозою і можуть потрапити до кіберзлочинців.

Нині у Сполучених Штатах немає федерального закону, який би регулював відносини компаній з клієнтами у разі несанкціонованого доступу до їхніх даних. Існують лише різні акти в окремих штатах.

За словами Барака Обами, у зв’язку з цим багато користувачів не знають про те, що їхні персональні дані викрадені, аж поки прямо не постраждають від цього (наприклад, побачать, що з банківської картки зникли кошти).

Президент США пропонує також прийняти документ про захист персональних даних усіх американських інтернет-користувачів. Барак Обама назвав цей законопроект «Біллем про цифрові права користувачів».

Пропонується, крім цього, заборонити технологічним корпораціям отримувати вигоду чи будь-яким способом використовувати в рекламних цілях інформацію, що збирається із гаджетів учнів та вчителів, а також дітей загалом.

Підготовка зазначених законодавчих ініціатив та їхнє обговорення триватиме до кінця січня.

ms.detector.media