ms.detector.media
MediaSapiens
ukrainefreedom.org, скріншот
26.12.2014 17:46
Запрацював сайт про Майдан, Крим та АТО
Запрацював сайт про Майдан, Крим та АТО
Волонтери запустили онлайн-фотопроект UkraineFreedom.org, який розповідає про головні події в Україні від листопада 2013 року і донині. Сайт доступний одинадцятьма мовами.

Сайт UkraineFreedom.org дає змогу людям, які не слідкували за новинами в Україні, детально ознайомитися з подіями минулого року. До роботи над текстами для ресурсу долучилося більше 60 осіб – перекладачів, носіїв мови та координаторів перекладів окремих мов. Використано також світлини, зроблені понад 50-ма фотографами.

«Наша Революція показала велику здатність українців до самоорганізації, коли люди за лічені години збирали потрібні ресурси – одяг, харчі, гроші. За цим самим прикладом і створено цей сайт. Усі фотографії, написання і переклад текстів та програмування надані безкоштовно», — розповів координатор проекту Ярема Дух.

До роботи над UkraineFreedom.org долучилися українці, які народилися чи живуть в різних країнах світу, а також іноземці, які симпатизують нашій державі. За словами творців проекту, переклад англійською здійснювали студенти-філологи із Чернівецького університету ім. Федьковича, а вичитували українці, які народилися в США та Австралії. Зараз сайт доступний 11 мовами, серед яких англійська, німецька, французька, італійська.

Найближчим часом планується, що тексти будуть доступні також іспанською, японською, арабською та іншими мовами.

ms.detector.media