ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: НМПУ
19.12.2014 17:07
У Києві презентували посібник із взаємодії журналістів і правоохоронців
У Києві презентували посібник із взаємодії журналістів і правоохоронців
У Києві відбулася презентація посібника із взаємодії журналістів з працівниками міліції під час масових заходів. Його видано за сприяння українського представництва ОБСЄ.

Співавторами посібника стали як представники правоохоронних органів, так і медійники: полковник міліції Ігор Шашкін, перший секретар спілки журналістів Сергій Томіленко, голова Незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов, медіаюрист Людмила Панкратова, підполковник міжнародної поліцейської корпорації Володимир Цвірко,  кандидат психологічних наук Юрій Ващенко.

Книжка вийшла у вигляді блокнота тиражем 8,5 тисячі примірників. Вона складається з кількох розділів, зокрема,  «Правові норми, які визначають права та обов’язки журналістів та міліції, пов’язаних з масовими заходами», «Права та обов’язки журналістів та правоохоронців», «Як захиститися правоохоронцю від недостовірної або негативної інформації, поширеної в ЗМІ, «Пам’ятка з безпеки в епіцентрі надзвичайних ситуацій» тощо.

Посібник з’явився в результаті низки круглих столів у кількох містах України за участю журналістів, медіаекспертів та міліціонерів.

ms.detector.media