ms.detector.media
MediaSapiens
washingtonpost.com
19.12.2014 13:25
The Washington Post викрила брехню Лаврова про конгресменів
The Washington Post викрила брехню Лаврова про конгресменів
Американська газета The Washington Post викрила брехню російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про те, що 80% членів Конгресу США ніколи не виїжджали за межі країни.

Спершу The Washington Post наводить цитату російського міністра з інтерв’ю телеканалу France 24 за 16 грудня.

«Конгрес – дуже специфічна група людей, понад 80% з яких ніколи не покидали Сполучених Штатів, вони живуть у своєму власному світі. Тому я не дивуюся їхньою русофобією», - сказав Лавров.

The Washington Post вирішила розібратися, чи правдивою є ця резонансна заява політика. Видання зауважує, що видатки на поїздки конгресменів (як у межах країни, так і за кордон) доступні в онлайні, оскільки парламентарі мають обов’язок звітувати про це.

З’ясувалося, що у 2013 році щонайменше 164 членів (30%) нижньої палати парламенту їздили з офіційними поїздками за кордон. Кожен із конгресменів побував за кордоном від 1 до 17 разів за рік. 5 з них навіть мали робочі візити до Росії.

Для повноти картини The Washington Post звернулося до LegiStorm, неофіційної групи, яка відстежує зарплати, а також дорожні та інші витрати депутатів, профінансовані особисто. База даних LegiStorm містить інформацію починаючи з січня 2000 року. Згідно з цими відомостями, за цей час 77% конгресменів їздили за кордон.

Низка представників парламенту не потрапили до згаданої бази, оскільки їхні витрати не були приватно профінансованими. Таким чином, якщо об’єднати дані обох баз, 84% конгресменів їздили за кордон з офіційними візитами. При цьому, аналіз не стосувався сенаторів, отже число може бути вищим, зазначає The Washington Post. Навчальні поїздки чи відпочинок також не бралися до уваги.

Газета зазначає, що у російському Міністерстві закордонних справ не відповіли на запит із проханням прокоментувати заяву Лаврова.

ms.detector.media