ms.detector.media
Тарас Назарук
vnebi.com
15.12.2014 10:56
Речник АТО спростував повідомлення про висадку військ НАТО в аеропорту Запоріжжя
Речник АТО спростував повідомлення про висадку військ НАТО в аеропорту Запоріжжя
Повідомлення сепаратистів про нібито посадку чотирьох транспортних літаків з військами та зброєю НАТО не відповідають дійсності.

Цю інформацію спростував речник АТО Олексій Дмитрашківський у коментарі для РІА «Новости».

Інтернет-видання бойовиків «Новоросія» заявило про те, що у ніч на 14 грудня в аеропорту Запоріжжя нібито приземлилися два транспортних літаки з США. Через дві години – ще два літаки «Геркулес».

Цю ж інформацію озвучив «Російській службі новин» один із лідерів сепаратистів Олег Царьов: «Не хотілося б вірити, але США розпочали надавати військову допомогу Україні». За його словами, про транспортні літаки він дізнався з неперевіреної інформації від джерел у аеропорту Запоріжжя.

Водночас речник АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що про жодні війська НАТО не йдеться.

Інформагентству Укрінформ вдалося отримати спростування від одного з працівників Запорізького аеропорту. «Ні літаки НАТО, ні будь-які інші авіалайнери в Запоріжжі не приземлялися. Наш аеропорт, як дніпропетровський та харківський, зачинені на декілька днів», - розповів співрозмовник агентства.

Як відомо, з 13 грудня Державна авіаційна служба заборонила всі польоти до Харкова, Запоріжжя та Дніпропетровська з міркувань безпеки.

ms.detector.media