ms.detector.media
02.12.2014 18:03
«Репортери без кордонів» засуджують створення Міністерства інформації
«Репортери без кордонів» засуджують створення Міністерства інформації
«Репортери без кордонів» виступають категорично проти створення Міністерства Інформації, про що було нещодавно оголошено в Україні. Очікується, що парламент схвалить нову структуру найближчим часом, без проведення жодних консультацій із громадянським суспільством.

Верховна Рада України планує затвердити у вівторок, 2 грудня 2014, склад нового уряду. Тим не менше, серед запропонованих міністрів є новий портфель - Міністерство інформації. Створення цього інституту, метою якого є начебто протидія інформаційній війни з Росією, дивує журналістів і організації, які відстоюють свободу преси.

«Надання повноважень щодо "інформаційною політики " в руки уряду буде суттєвим регресом та може прокласти шлях для серйозних зловживань,» - заявив Крістоф Делуар, генеральний секретар «Репортерів без кордонів».

За його словами, у демократичному суспільстві регулювання засобів масової інформації є обов'язком самих ЗМІ або незалежного органу, однак у жодному разі – не функцією виконавчої влади.

«Створення Міністерства інформація є гіршою відповіддю на серйозні проблеми для української влади», -  заявив Делуар.

«Репортери без кордонів» нагадують, що незалежність і свобода засобів масової інформації є найкращою зброєю проти пропаганди. Залучення журналістів до інформаційної війни, керованої державою, тільки підірве довіру громадян до національних медіа. Організація закликає українських депутатів не підтримувати цей проект.

ms.detector.media