ms.detector.media
02.12.2014 12:44
У Росії можуть запровадити обов’язкову фільтрацію інтернету
У Росії можуть запровадити обов’язкову фільтрацію інтернету
Російська Держдума планує до кінця року прийняти зміни до законодавства про захист дітей від шкідливої інформації, згідно з якими буде запроваджено обов’язкову фільтрацію інтернет-контенту.

Про це повідомляє gazeta.ru із посиланням на власні поінформовані джерела.

Видання довідалося, що йдеться про використання спеціального програмного забезпечення, яке із усього обсягу інтернет-трафіку відстежуватиме «шкідливу» для дітей інформацію.

«Ті, хто не зможе робити це на своїх ресурсах, будуть зобов’язані купувати вже очищений контент у більших операторів», - повідомив неназваний співрозмовник видання.

За його словами, влада навмисно намагається уникнути широкого суспільного обговорення цих законодавчих змін. Причиною є те, що ними незадоволені практично всі інтернет-провайдари та інші представники інтернет-бізнесу.

«Однак у просуванні поправок чітко проглядається жорсткий адміністративний натиск, в тому числі з боку помічника президента Ігоря Щоголєва. У його інтересах – якнайшвидше їх прийняття, за можливості – до Нового року», - додало джерело.

Запропонував механізм фільтрації контенту виконавчий директор заснованої 2011 року Ліги безпечного інтернету (ЛБІ) Денис Давидов. Головою наглядової ради у ній є помічник Путіна Ігор Щоголєв. Входять до партнерства МТС, «Мегафон», «Вимпелком», «Ростелеком», Mail.Ru Group, «Лабораторія Касперського» та інші компанії.

ms.detector.media