ms.detector.media
01.12.2014 15:00
«ВКонтакте» планує встановити власний пам’ятник Стіву Джобсу
«ВКонтакте» планує встановити власний пам’ятник Стіву Джобсу
Російська соціальна мережа «ВКонтакте» обдумує можливість самостійно встановити пам’ятник Стіву Джобсу.

Про це повідомив прес-секретар «ВКонтакте» Георгій Лобушкін на своїй сторінці у соцмережі.

Таке рішення було прийняте після того, як у Санкт-Петербурзі демонтували пам'ятник у вигляді двометрового смартфона iPhone, що був присвячений Стіву Джобсу.

«Шкодуємо, що у Петербурзі, місті, заснованому великим реформатором 18 століття не знайшлося місця для пам’яті найбільшого реформатора століття 21-го. Ми подумаємо про можливість створення власного пам’ятника Стіву Джобсу в Санкт-Петербурзі», - заявив Лобушкін.

Нагадаємо, що пам’ятник у вигляді 188-сантиметрового чорного iPhone 4 був демонтований 3 листопада.

Ініціатором знесення став його власник – керівник корпорації «Західно-Європейський Фінансовий Союз» (ЗЄФС) Максим Долгополов. Причиною цьому називали викриття Едварда Сноудена про те, що Apple шпигує за своїми користувачами а також на виконання закону про захист дітей від інформації, що пропагує заперечення традиційних сімейних цінностей.

Цій події передувала заява гендиректора компанії Apple Тіма Кука, в якій він зізнався, що є геєм.

Нині на сайті компанії «ЗЕФС» відкрито аукціон на купівлю демонтованого пам’ятника. Стартова ціна становить 5 мільйонів рублів (майже 105 тисяч доларів). Для участі в торгах треба внести 10% запропонованої суми. Поки що ніхто не зробив жодної ставки.

ms.detector.media