ms.detector.media
01.12.2014 10:01
Проект OpenCorporates допомагає журналістам працювати з відкритими даними
Проект OpenCorporates допомагає журналістам працювати з відкритими даними
Колишній журналіст Кріс Таггарт (Chris Taggart) запустив проект OpenCorporates з метою допомогти журналістам та дослідникам зрозуміти та проаналізувати величезні обсяги даних.

Як пише European Journalism Laboratory, OpenCorporates є найбільшою відкритою базою корпоративних даних в інтернеті. Її Кріс Таггарт представив у Римі на нещодавній конференції «Італійський Форум персональної демократії» (PDFI).

Журналіст розповів, як його проект зібрав інформацію про понад 83 мільйони компаній з усього світу, використовуючи вихідні дані різних архівів та корпоративних реєстрів.

OpenCorporates збирає інформацію у зручному для користувача форматі та викладає її у вільний доступ. За умови використання даних повторно не у відкритому форматі, вимагається сплата.

Нещодавно було презентовано ще один інструмент візуалізації, запущений OpenCorporates співпраці з Kiln. Він допоміг веб-сайтам створити карти глобальних мереж шести найбільших банків в США. Завдяки цьому стала очевидна їхня присутність (через дочірні або контрольовані компанії) в офшорних зонах, наприклад Кайманових островах.

Засновник OpenCorporates Кріс Таггарт каже, що його компанія має чітку інформаційну мету, а також відзначає пов’язані із такою роботою ризики. За його словами, з початку запуску стартапу він отримував численні погрози з вимогами припинити поширення корпоративних даних.

ms.detector.media