ms.detector.media
27.11.2014 17:17
В YouTube з’являється все більше цікавих нішевих проектів – Google
В YouTube з’являється все більше цікавих нішевих проектів – Google
За час, відколи в Україні офіційно запустили YouTube, в ньому з’явилося багато вартих уваги іноземних та українських проектів. YouTube-канал «Громадське ТБ» за кількістю годин, показаних у прямому ефірі, став найбільшим за всю історію сервісу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії Google, яка володіє сервісом YouTube.

«За останні чотири роки YouTube пережив справжню трансформацію, - йдеться у тексті. – Ми спостерігаємо, як якість картинки аматорських відео еволюціонує від зернистих кадрів веб-камер до кришталево чистої краси розширення 4K. Ми стали свідками того, як підлітки, які починали знімати свої відеоблоги в спальні, виросли в справжніх медіа важкоатлетів, з натовпом палких послідовників і шоу, які привертають більше глядачів, ніж аналогічні шоу на кабельному телебаченні».

В компанії зазначили, що зараз щомісячна кількість відвідувачів становить понад 1 млрд. Українські користувачі щодня дивляться на сервісі більше 4,4 млн. годин відео, 25% із яких – це перегляди на мобільних пристроях.

«На YouTube можна знайти будь-яку аудиторію, і навіть дуже нішева тематика зможе знайти свого глядача. Наприклад, кожен день користувачі YouTube переглядають більше 120 мільйонів відеоінструкцій (how-to відео) і інших відео про красу. І з кожним роком такі інструкції стають дедалі популярнішими. В українському YouTube цей досить нішевий напрямок набирає обертів і знаходить своїх шанувальників і постійних глядачів», - кажуть у Google.

В компанії також виокремили кількох українських блогерів: Наталію Фіщенко, яка розповідає про красу та догляд за зовнішністю під ніком Naffy9999; Ігоря Білецького, який розповідає про фізику за допомогою дослідів; Ніну Зайченко, яка розповідає про стиль, шопінг, красу та інше; студію SHERU з Кривого Рогу, яка запустила запустила англомовний канал про в'язання; Руслана Орлинського, який знімає кулінарний відеоблог, який веде його п’ятирічна донька.

ms.detector.media