ms.detector.media
14.11.2014 11:06
Американське видавництво Condé Nast виплатить близько 6 мільйонів доларів колишнім стажерам
Американське видавництво Condé Nast виплатить близько 6 мільйонів доларів колишнім стажерам
Американське журнальне видавництво Condé Nast погодилося виплатити $5,8 мільйонів для врегулювання спору із колишніми стажерами, яким не заплатили за роботу у її журналах.

Про це повідомляє Reuters. Угода була укладена у Федеральному окружному суді в Нью-Йорку. До спору залучені близько 7,5 тисяч інтернів у журналах Condé Nast, зокрема Vogue та Vanity Fair.

Справа є однією із низки нещодавніх судових процесів проти медіа та розважальних компаній з приводу недостатньої платні або її відсутності для стажерів.

Condé Nast скасувала свою програму стажування відразу після того, як розпочався судовий процес щодо неї у червні 2013 року.

Головними позивачами у справі виступили Лорен Белінгер (Lauren Ballinger), яка працювала із аксесуарами та отримувала приблизно 1 долар за годину у W Magazine та Метью Лейб (Matthew Leib), якому заплатили близько 300 доларів за літню практику в the New Yorker.

За словами одного із адвокатів стажерів, угоду із видавництвом позивачі вважають прийнятною

Відповідно до неї, колишні інтерни сподіваються отримати виплати на суму від $700 до $1,900.

Виконавчий директор Condé Nast Чак Таунсенд (Chuck Townsend) у внутрішньому листі до співробітників заявив: досі вірить, що «стажування у журналах їхньої компанії є одним із найкращих у медіабізнесі». Він також сказав, що вирішення спору є правильним бізнес-рішенням, адже дозволить компанії сфокусуватися на розвиткові нових можливостей для підтримки молодих талантів.

Раніше із аналогічними судовими справами зіштовхнулися NBCUniversal, Warner Music Group та Hearst publishers.

ms.detector.media