ms.detector.media
12.11.2014 13:21
Роскомнагляд пропонує запроваджувати стимулюючі заходи регулювання інтернету
Роскомнагляд пропонує запроваджувати стимулюючі заходи регулювання інтернету
Російська інформаційно-комунікаційна галузь має регулюватися за допомогою не лише заборонних, але і стимулюючих заходів. Таку думку висловив голова Роскомнагляду Олександр Жаров під час відкриття інтернет-конференції RIW 2014.

Про це повідомляє itar-tass.com.

За словами Жарова, станом на сьогодні ВВП Росії отримує колосальний внесок від телекомунікаційних, медійних та інтернет-компаній – 10%.

Чиновник позитивно оцінює застосування російських законів, що регулюють онлайн-середовище: про захист дітей від небезпечної інформації, про боротьбу з піратством і екстремізмом, про реєстрацію блогерів. Водночас він вважає, що, зважаючи на внесок інформаційно-комунікаційної галузі в економіку країни, слід переходити до дій, що стимулюватимуть бізнес.

«Захист громадянина з боку держави логічний Але, враховуючи той внесок, який об'єднана інфокомунікаційних галузь робить в економіку країни, очевидно, що державі настав час подумати і над стимулюючими діями і в законодавчій сфері, і в реальному житті», - сказав Жаров.

Останнім часом у Росії сильно обмежують свободу інтернету. 1 лютого в РФ набрав чинності закон, за яким державний регулятор Роскомнагляд може без рішення суду блокувати інтернет-ресурси із «закликами до екстремізму та масових заворушень». 1 серпня набув чинності так званий закон про блогерів, який Держдума Росії прийняла 22 квітня.

ms.detector.media