ms.detector.media
10.11.2014 11:05
У Вірменії запустили нову російсько-вірменську радіостанцію
У Вірменії запустили нову російсько-вірменську радіостанцію
У Вірменії розпочала роботу нова інформаційно-аналітична радіостанція. Вона є спільним проектом російської державної радіокомпанії «Голос России» та інформаційного агентства «Новости-Армения».

Як повідомляє jourdom.ru, мовлення радіостанції здійснюватиметься вірменською мовою. Формат декларується як інформаційний, в ефірі повідомлятимуть політичні новини Вірменії, Росії та світу.

За словами представника агентства «Россия сегодня» (до складу якого входить «Голос России») Армена Гаспаряна, формат радіостанції передбачатиме теми економіки, культури, політики, а також «весь спектр, та все те, що входить в поняття “інформаційна станція”».

«Директор радіо каже, що створене воно для того, аби інформувати про позицію Росії. Напевно, у Кремлі вважають, що опір імперським проектам Росії у Вірменії виник через нестачу інформації про позицію Росії. І якщо нормально “пояснити” людям, то вони добровільно відмовляться від незалежності та всіх благ, лише б бути з Росією. Але те, що у Вірменії не слухають російські телеканали, свідчить про те, що позиція Росії не влаштовує вірмен », - вважає оглядач Lragir.am Наїра Айрумян.

Навесні «Вірменська національна платформа» форуму громадянського суспільства «Східне партнерство» виступила із вимогою припинити на території Вірменії ретрансляцію російських телеканалів «Россия-1» та «Первый канал». Громадські активісти наполягали на тому, що ці телекомпанії ведуть «відкриту пропаганду ксенофобії, екстремізму та сіють міжнаціональну ворожнечу».

ms.detector.media