ms.detector.media
30.10.2014 17:26
Нідерландська дизайнерка створила іграшки, що дозволяють немовлятам користуватися соцмережами
Нідерландська дизайнерка створила іграшки, що дозволяють немовлятам користуватися соцмережами
За допомогою створених Лорою Корнет (Laura Cornet) іграшок немовлята можуть завантажувати ц соціальні мережі свої фото та відео раніше, ніж навчаться усвідомлено користуватися комп’ютером.

Як пише онлайн-журнал Dezeen, у м’яких іграшках міститься фото та відеокамера, яка активується за допомогою простих жестів.

Немовля може зняти відео, якщо підніметься у ліжечку, над яким закріплені «розумні» іграшки. Ролик автоматично завантажиться на сторінку Facebook. Якщо ж дитина стисне іграшку-кульку – зробить фото.

Ідея створити таку колекцію виникла в дизайнери після того, як вона помітила, як часто її друзі викладають у соцмережу фото своїх дітей.

За словами дизайнери було для неї трохи дивним є брати участь у житті того, хто цього не усвідомлює. Тому вона розпитала друзів і знайомих, що мотивує їй відображати розвиток своєї дитини у Facebook.

Деякі з батьків активно захищали своє право публікувати фото дітей у соцмережах та повністю контролювати цей процес. Тоді Лора Корнет запитала їх, чи просять вони дозволу у своїх дітей. У відповідь батьки зазначили, що це застереження є слушним.

Дизайнерка вважає, що її іграшки дають можливість дитині публікувати свої дописи у соцмережі самостійно.

ms.detector.media