ms.detector.media
28.10.2014 14:02
Хакерський слід в атаках на структури НАТО веде до Росії
Хакерський слід в атаках на структури НАТО веде до Росії
Потужні атаки на структури НАТО, за даними досліджень компаній із кібербезпеки, відбувалися з території Росії.

Як повідомляє The Wall Street Journal, походження атак на американські системи з метою отримання військових таємниць – російське. Компанія FireEye виявила складну кіберзброю, здатну уникати виявлення та передаватися між комп’ютерами, відрізаними від інтернету.  

Нове дослідження є одним із чотирьох нещодавніх звітів компаній із кібербезпеки, які також підкріплюються висновками Google та американської розвідки. У них йдеться про спонсорування Росією хакерських кампаній у 2007 році. Її цілями були НАТО, уряди сусідів РФ та американські військові підрядники – корпорації Science Applications International,  Academi LLC (раніше відома як Blackwater).

Як з’ясували експерти FireEye, шпигунський інструмент був запрограмований на російськомовних машинах і створювався впродовж робочих годин за московським часом.

На думку фахівців, кібершпишунство було «спонсороване урядом, а конкретніше – урядом, що базується у Москві».

Дослідники припускають, що хакери впроваджують шкідливе програмне забезпечення винятково в інтересах Росії. Йдеться про урядові мережі в країнах Кавказу, Східної Європи, американських військових підрядників та НАТО. На підтвердження цього FireEye, зокрема, знайшли добре продуманий шахрайський електронний лист до грузинського журналіста, який нібито надійшов від редактора журналу.

 

ms.detector.media