ms.detector.media
28.10.2014 12:28
Вставка відео на сайт не порушує авторських прав – Суд справедливості ЄС
Вставка відео на сайт не порушує авторських прав – Суд справедливості ЄС
Суд справедливості ЄС виніс на минулому тижні рішення, за яким вставка захищеного авторським правом відео не є порушенням, навіть якщо воно було завантажене без дозволу.

Як повідомляє популярний блог TorrentFreak, суд справедливості виніс рішення, що може стати ключовим у регулюванні інтернету.

Справа потрапила до найвищої інстанції ЄС із німецького суду. У ній йшлося про спір компанії із виробництва водних фільтрів BestWater International та двох чоловіків, які працюють незалежними торговими агентами її конкурента.

Bestwater звинуватила чоловіків за вставку їхніх промо-відео без дозволу. Ролики були опубліковані на YouTube, а конкуренти скористалися можливістю вставити їх звідти на свій сайт.

Суд справедливості ЄС вважає, що вставка файлу чи відео за європейським правом не є порушенням копірайту, адже контент не модифікується та поширюється в аналогічній формі. Згідно з рішенням Суду, не є порушенням «вставка із використанням технології рамки на веб-сайт захищеної роботи, яка публічно доступна на іншому веб-сайті».

Своє рішення Суд базує на давнішій справі стосовно гіперлінків. Тоді було вирішено, що посилання на раніше опубліковані роботи не є порушенням прав. Ці два рішення матимуть особливий вплив на майбутні справи стосовно авторських прав у ЄС, зазначає TorrentFreak.

Для європейських інтернет-користувачів це означає, що вони захищені від відповідальності за вставку відео чи зображень із копірайтом із інших сайтів.

 

ms.detector.media