ms.detector.media
18.02.2014 00:00
Amnesty International закликає Росію звільнити заарештованих у Сочі активістів та журналістів
Amnesty International закликає Росію звільнити заарештованих у Сочі активістів та журналістів
Правозахисна організація Amnesty International закликає російську владу негайно звільнити дев’ятьох заарештованих у центрі Сочі осіб. Серед затриманих – журналісти та активісти, в тому числі учасниці гурту Pussy Riot. 

«У путінській Росії влада перетворила Олімпійські кільця – всесвітній символ надії і прагнення до кращого людського духу - на кайданки для свободи вираження», – вважає Джон Дальхузен, директор програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

Правозахисник обурений подіями у Сочі. «Міжнародний олімпійський комітет повинен різко засудити ці арешти, а також затримання людей поблизу Сочі. Люди стають мішенню лише за мирне висловлювання своїх думок. Російська влада повинна покласти край порушенням прав людини в Олімпійському селищі», – заявив представник Amnesty International.

Серед затриманих 16 лютого поліцією та людьми в штатському були Семен Сімонов з правозахисного центру «Меморіал», журналісти «Радіо Свобода» та російського незалежного щоденного видання «Нова газета», місцевий громадський активіст  Давід Хакім.

Затримали також учасниць Pussy Riot Надію Толоконнікову та Олександру Альохіну. Їх звинуватили у причетності до крадіжки в готелі. Натомість активістки стверджують, що їх переслідують через зйомки музичного відео під назвою «Путін навчить вас, як любити свою Батьківщину».

ms.detector.media