ms.detector.media
08.08.2014 00:00
У науковій статті лікарі розповіли про жінку, яку госпіталізували із «твіттер-психозом»
У науковій статті лікарі розповіли про жінку, яку госпіталізували із «твіттер-психозом»
Жінку помістили до психіатричної лікарні після того, як вона сказала, що відомий актор надсилав їй закодовані повідомлення через Twitter. Про це у науковій статті написала група лікарів.

Стаття має назву «Твіттер-психоз: Рідкісна варіація чи окремий синдром?» і була опублікована у науковому журналі про нервові та психічні захворювання, повідомляє cnet.com.

Автори зазначають, що поведінка людей сильно змінилася після того, як вони стали постійно перебувати перед моніторами і жити всередині них.

Є група лікарів, яка вважає, що соціальні мережі, особливо Twitter, можуть пришвидшувати психоз у тих, хто вже має до нього схильність.

У статті описано випадок із 31-річною пацієнткою, яка потрапила до психлікарні у Берліні через одержимість Твіттером. При цьому вона не мала попередньої історії психічних розладів. Жінка вірила, що відомий актор надсилав їй закодовані повідомлення через Твіттер.

Хвороба пацієнтки розвивалася дуже стрімко. Через кілька тижнів після перших проявів вона вирішила, що повідомлення інших користувачів є символічними і вона має якось реагувати на їхні «завдання». Жінка вірила в те, що і в реальному житті її оточують ці твіттер-символи.

Дослідники зазначають, що Твіттер міг виконати роль каталізатора хвороби пацієнтки. Його особлива мова із різноманітними скороченнями, смайлами та іншими символами могла сприяти запуску деструктивних процесів у мозку.

ms.detector.media