ms.detector.media
11.08.2014 00:00
Російських блогерів хочуть зобов’язати вказувати вік, для якого призначений їхній контент
У Росії блогерів можуть зобов’язати вказувати, для користувачів якого віку призначений їхній контент. Про це в коментарі виданню «Российская газета» розповів міністр зв’язку та масових комунікацій РФ Микола Нікіфоров.

Міністр розповів, що восени планується уточнити вимоги до блогерів. Серед можливих нововведень – вимога ставити у своєму блозі позначку вікового обмеження аудиторії, як це відбувається у традиційних зареєстрований ЗМІ.

Крім того, Нікіфоров заявив, що найближчим часом може бути збільшена кількість працівників Роксомнагляду, держоргану, який займається контролем у сфері масових комунікацій.

«Роботи у Роскомнагляду все більше й більше, - каже міністр. – І це зрозуміло. Роль інтернету зростає, тому й обов’язків у наглядових служб додається».

За його словами, розширення повноважень цього держоргану почалося із реєстру сайтів, які «містять потенційно небезпечну інформацію для дітей».

«Тепер об’єм завдань збільшений. Господарство велике, і управляти ним непросто. Ми намагаємося допомогти службі (Роскомнагляду – MS) збільшенням штатної чисельності у зв’язку із розширенням функцій», - пояснив Нікіфоров.

1 серпня набув чинності так званий закон про блогерів, який Держдума Росії прийняла 22 квітня. Чимало фахівців стверджують, що згідно із цим документом блогерів фактично прирівняли до традиційних ЗМІ.

ms.detector.media