ms.detector.media
14.08.2014 00:00
Заступник редактора московської газети вважає, що російські журналісти зрадили професію
Заступник редактора московської газети вважає, що російські журналісти зрадили професію
Журналістика в РФ приречена на смерть, а російські журналісти зрадили себе та професію. Про це написав у своєму Facebook-профілі заступник головного редактора газети «Московский комсомолец» Айдер Муждабаєв.

Спершу він закликав до свободи для російського журналіста Андрія Стеніна, української льотчиці Надії Савченко та кінорежисера Олега Сенцова.

«А російським журналістам – свободу від брехні та підлості, якою ми покрили себе в останні місяці», - пише він.

 
 
Допис by Ayder Muzhdabaev.

Журналіст звертає увагу на те, що співробітники «РИА Новости» вимагають звільнити Андрія Стеніна, але не вимагають звільнення від цензури та ролі «солдата в неоголошеній війні проти України та свого фашизованого пропагандою народу».

Заступник головного редактора «Московского комсомольца» вважає, що російські журналісти зрадили себе та професію.

«І це саме ми у першу чергу винні. Нас не били, не застосовували тортур – ми продалися за гроші. Більшої ганьби уявити собі не можна», - пише журналіст.

Він передбачає, що представники російських ЗМІ не попросять пробачення в українців та не перестануть торгувати власною совістю, а підуть «у новий Нюрнберг» до кінця. Пишучи про російських журналістів, автор допису має на увазі і себе, оскільки неодноразово вживає слово «ми».

«Російській журналістиці – смерть. Це не заклик, боже збав, це констатація факту», - резюмує журналіст.

ms.detector.media