ms.detector.media
19.08.2014 00:00
Twitter відмовився надати Роскомнагляду користувацькі дані Ксенії Собчак
Twitter відмовився надати Роскомнагляду користувацькі дані Ксенії Собчак
Twitter не надав користувацькі дані російської журналістки Ксенії Собчак на вимогу Роскомнагляду. Про це вона повідомила у своєму аккаунті Instagram, пише tjournal.ru

Ксенія Собчак потім пояснила TJournal, що на свою електронну пошту отримала листа від адміністрації Twitter. Натомість російський регулятор Роскомнагляд ніяк її не повідомляв. «Вирішили старими гебістськими методами», - додала журналістка.

Сервіс мікроблогів повідомив Ксенію Собчак, що Роскомнагляд зробив до них запит на статистику, яка має стосунок до її аккаунту. Хоча вимога надати інформацію про користувача відповідає новому законодавству РФ, Twitter виконати її відмовився.

Роскомнагляд поки що офіційно не прокоментував цю ситуацію.

Вчора Роскомнагляд повідомив, що до них надійшло 580 заявок на реєстрацію від блогерів. 98 із них були відхилені, а 18 – задоволені.

Так званий закон про блогерів Держдума Росії прийняла 22 квітня. Нещодавно у рамках конференції «День блогера 2014» у Москві відбулося його обговорення за участю експертів, журналістів, блогерів та представника Роскомнагляду Максима Ксьонзова.

За новим законом, російські блогери із відвідуваністю понад 3 тисячі користувачів будуть прирівняні до ЗМІ.  Їх внесуть до спеціального реєстру, зобов’яжуть перевіряти достовірність інформації до її розміщення, не допускати поширення відомостей про приватне життя громадян, дотримуватися заборон та обмежень відповідно до законодавства про виборита референдум. Блогер повинен буде розмістити на своїй сторінці справжнє прізвище та ініціали, а також електронну пошту. За невиконання вимог передбачена відповідальність.

ms.detector.media