ms.detector.media
19.08.2014 00:00
Ми повинні позбавити терористів можливості спілкуватися через інтернет - Антон Геращенко
Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко сьогодні на прес-конференції «Інформаційне мовлення в зоні АТО». 

Антон Геращенко повідомив, що сьогодні ведеться робота не лише по відновленню мовлення українських телеканалів на визволених та окупованих територіях на Сході України, але й по очищенню інтернет-простору від ворожої пропаганди.

«Сьогодні ведеться напружена робота у двох площинах: технічній та правовій, щоб ми могли за кращими прикладами Ізраїлю, США чи Китаю виключати ті сайти, які несуть зло нашим людям» - заявив радник міністра.

Антон Геращенко вважає, що потрібно визначити критерії, за якими такі сайти, а також окрема інформація в соцмережах, зокрема таких як «Вконтакте», «Одноклассники», повинні відключатися. Разом з тим він переконаний,  що рішення про закриття повинен приймати суд.

«Інша сторона - технічна, - сказав Антон Геращенко. - Потрібно зробити так, щоб людина, яка хоче вступити в терористи, не змогла знайти сайт, на якому відбувається вербування терористів».

Радник міністра внутрішніх справ також повідомив, що бійцями батальйону «Донбас» був затриманий громадянин Євросоюзу із Словаччини, серб за національністю, який приїхав воювати в Україну на боці терористів. За словами Геращенка, цей бойовик вийшов на терористів, що воюють на Сході України, саме через відповідні сайти.

ms.detector.media