ms.detector.media
20.08.2014 00:00
Бойовики «Ісламської держави в Іраку та Леванті» вбили американського журналіста
Бойовики «Ісламської держави в Іраку та Леванті» вбили американського журналіста
Представники «Ісламської держави в Іраку та Леванті» (ISIL або ISIS) опублікували відео, на якому показали як відрубують голову Джеймсу Фоулі, американському журналісту, якого викрали у Сирії близько двох років тому. Про це пише The New York Times.

На відео, розповсюдженому в інтернеті, журналіста вбиває бойовик у масці. The Guardian зазначає, що він розмовляє англійською із британським акцентом. Бойовик на відео каже, що вбивство Фоулі є відповіддю на розпочаті за наказом Барака Обами авіаудари.

Пізніше на Facebook-сторінці «Find James Foley», яка тривалий час використовувалася родиною Фоулі для його пошуків, з’явилося звернення його матері. Даян Фоулі  (Diane Foley)написала: «Ми ніколи не пишалися нашим сином Джимом більше, ніж зараз. Він віддав життя, намагаючись показати світові страждання сирійських людей».

Вона також заявила, що їхня родина молить викрадачів зберегти життя полоненим, які залишилися. «Вони безневинні, як Джим. Вони не контролюють політику американського уряду в Іраку, Сирії чи деінде у світі», - написала Даян Фоулі і додала, що родина дякує синові за радість, яку  він їм подарував і наголосила, що він був незвичайним сином, журналітом та людиною.

Мати вбитого також попросила поваги до приватності членів їхньої родини у дні, кли вони оплакують сина.

Джеймсу Фоулі було 40 років. Він працював журналістом-фрілансером для видання бостонського онлайн-видання GlobalPost а також для Agence France-Presse. Зник у Сирії в листопаді 2012 року.

ms.detector.media