ms.detector.media
21.08.2014 00:00
Google Chrome тепер доступний на Кубі
Браузер Google Chrome відтепер можна вільно скачати на Кубі, країні із одним із найбільш ізольованих інтернет-режимів. Про це компанія Google повідомила учора.

Google зазначає, що американські санкції проти Куби ускладнювали можливість поширення там їхніх продуктів. Дотепер інтернет-користувачі острівної країни мали доступ до сервісів Google лише через неофіційні канали. Натомість тепер веб-браузер Chrome можна скачати прямо із google.com.cu.

Як пише theverge.com, ця заява з’явилася після того, як голова Ради директорів Google Ерік Шмідт (Eric Schmidt) та делегація веб-активістів відвідали Кубу. Це відбулося у червні. Метою візиту був поштовх до безкоштовного та відкритого інтернету на острові.

Уряд Рауля Кастро (Raúl Castro) останніми місяцями повільно просувався у питанні більшого інтернет-доступу. З’явилися нові оптоволоконні мережі та понад 100 публічних інтернет-кафе, але перспективи досі туманні. За даними уряду, лише 3% кубинців мають постійний доступ до інтернету, а вартість високошвидкісного з’єднання залишається однією із найбільших у світі.

Google також веде кампанії зі збільшення доступу до інтернету в інших ізольованих країнах. Останніми роками компанія запустила Chrome в Сирії та Ірані, відбулися візити Еріка Шмідта до М’янми та Північної Кореї.

ms.detector.media