ms.detector.media
01.09.2014 00:00
В Азербайджані «за хуліганство» затримали журналіста опозиційного видання
В Азербайджані «за хуліганство» затримали журналіста опозиційного видання
В Азербайджані 29 серпня затримали кореспондента газети «Азадлиг» і ведучого телепрограми «Азербайджан Саати» Сеймура Хазі.

Журналіста звинувачують у хуліганстві, вчиненому із застосуванням зброї. Про це повідомив його адвокат Ельтон Гулієв, пише сайт проекту моніторингу свободи медіа у країнах Східного Партнерства mediafreedomwatch.org.

Як розповів адвокат, до Сеймура Хазі підійшов невідомий і запитав, чому той не відповідеє на його повідомлення у Facebook. Далі, не дочекавшись відповіді, чоловік напав на журналіста, кілька разів ударивши. Хазі оборонявся пластмасовою пляшкою, яку мав у руці. Потім його звинуватили у побитті людини за допомогою цієї пляшки.

Рагім Гаджієв, заступник головного редактора «Азадлиг», упевнений, що на його колегу звели наклеп, а арешт вважає політичним замовленням.

«Влада продовжує політику політичних репресій. Арешт Сеймура - черговий результат цієї політики. І на сторінках газети та в програмі «Азербайджан Саат» Сеймур завжди різко критикував уряд. Мабуть, влада не захотіла більше терпіти критику і шляхом провокації домоглася арешту журналіста », - сказав Гаджієв.

Посилаючись на азербайджанське інформагентство Turan, EP Media Freedom Watch пише, що отримати інформацію в прес-службі МВС не вдалося. 

На Сеймура Хазі неодноразово чинили тиск. 2011 року його жорстоко побили неподалік власного будинку невідомі особи. Цю справу досі не розкрили.

ms.detector.media