ms.detector.media
03.09.2014 00:00
В інтернеті з’явилося відео із обезголовленням ще одного американського журналіста терористами
В інтернеті з’явилося відео із обезголовленням ще одного американського журналіста терористами
Терористи «Ісламської держави» виклали в інтернет відео, на якому її бойовики обезголовлюють американського журналіста Стівена Сотлоффа (Steven Sotloff).

На 2-хвилинному із назвою «Друге повідомлення Америці» зафіксовано, як 31-річний журналіст-фрілансер говорить на камеру, перш ніж його вб’ють. Про це повідомляє Fox News.

«Я впевнений ви знаєте, хто я і чому я виступаю, - сказав Сотлофф. – Обама, ваша міжнародна політика інтервенції Іраку мала сприяти захисту життів та інтересів американців, тож чому я плачу цю ціну за ваше втручання в моє життя?».

Далі на відео виступає бойовик у масці і говорить про те, що «доки ракети США продовжують вбивати їхніх  людей, доти їхні ножі будуть вдаряти по шиях американців». Він також заявив про загрозу життю британському полоненому Девіду Кафтфорну Гейнесу (David Cawthorne Haines).

Як пише Fox News, кат був ліворуким і мав британський акцент, тож може бути тим самим, хто вбив журналіста Джеймса Фоулі.

Уряд не зміг відразу підтвердити автентичність цього відер, але речник родини Сотлоффа Барак Барфі (Barak Barfi) сказав, що рідні журналіста готуються до найгіршого.

Стівена Сотлоффа викрали рік тому в Сирії, неподалік кордону із Туреччиною. Він працював як фрілансер для видань Time та Foreign Policy.

Нагадаємо, що у серпні терористи опублікували відео, на якому у такий же спосіб вбивають американського журналіста Джеймса Фоулі, він був у полоні з листопада 2012 року. У цьому відеозаписі терористи повідомляють, що у них в полоні перебуває Сотлоффі та погрожують вбити його. 

ms.detector.media