ms.detector.media
04.09.2014 00:00
Російські спецслужби та ДНР навмисно сіють паніку у соцмережах – СБУ
Російські спецслужби та ДНР навмисно сіють паніку у соцмережах – СБУ
Представники ДНР та російські спецслужби навмисно поширюють серед користувачів соціальних мереж паніку та неправдиву інформацію. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За інформацією СБУ, нині російські спецслужби планують поширення на інтернет-ресурсах фальшивої інформації.  Для цього масово створюються несправжні профілі у соціальних мережах.

«Зокрема, готуються фейкові дані про втрати серед військовослужбовців ЗСУ під час проведення Антитерористичної операції або перехід українських військових на бік терористів», - уточнюється в повідомленні прес-центру.

Зазначається також, що метою російських спецслужб є є «ескалація суспільної напруги, підрив бойового духу українських вояків, поширення панічних настроїв серед їхніх рідних та близьких».

За даними Служби безпеки України, із 22 до 25 серпня в одній із соцмереж було зафіксовано реєстрацію 820 нових профілів. Усі вони були зареєстровані із 10 IP-адрес, прив’язаних до одного ТОВ у російському місті Санкт-Петербург. Водночас на самих профілях їхні власники своїм місцем проживання вказують Київ, Львів та Харків.

В СБУ запевнили, що відстежують такі акції, аби запобігти паніці. Радник голови СБУ Маркіян Лубківський також закликав українців поширювати лише достовірну, перевірену інформацію.

ms.detector.media