ms.detector.media
04.09.2014 00:00
Сьогодні у Києві відкривається Міжнародний фестиваль анімації та медіамистецтва LINOLEUM
Сьогодні у Києві відкривається Міжнародний фестиваль анімації та медіамистецтва LINOLEUM
Сьогодні, о 19-00, у галереї мистецтв «ЛАВРА» відкривається IX Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM.  Він триватиме із 4 по 2 вересня.

Впродовж фестивалю LINOLEUM 2014 відбудуться найбільший в Україні перегляд анімаційних фільмів різних напрямків, в тому числі дитячої, соціальної анімації.

У програмі фестивалю – відеороботи із 35 країн світу, гостросюжетні та актуальні анімаційні фільми. Крім цього відбуватимуться ретроспективні покази міжнародних аніматорів, майстер-класи для дітей та дорослих, навчальна та розважальна програма для гостей різного віку, творчі зустрічі з відомими діячами медіа-мистецтва та режисерами-аніматорами.

Серед гостей фестивалю – Білл Плімптон (голова журі конкурсної програми) – американський незалежний аніматор, номінант на Оскар, який під час найбільшого світового фестивалю анімації ANNECY отримав приз за свою останню стрічку Cheatin’ та відомий російський мультиплікатор Гарі Бардін (почесний президент фестивалю).

Основні події фестивалю відбудуться у галереї мистецтв «ЛАВРА» (Київ, вул. Лаврська, 1)     та на кіностудії FILM.UA (Київ, вул. М.Закревського, 22)

Церемонія відкриття Фестивалю починається о 19:00 4 вересня у галереї мистецтв «ЛАВРА».

В програмі відкриття: перегляд анімації конкурсної програми, зустріч із організаторами Фестивалю та членами журі, презентація виставки «Українська анімація – все, що залишилося» (з особистої колекції Антона Мухарського) та ін..

Детальніше про фестиваль – на його офіційному сайті.

ms.detector.media