ms.detector.media
10.09.2014 00:00
Журналіста Стівена Сотлоффа бойовикам ISIS продали ісламські терористи
Журналіста Стівена Сотлоффа бойовикам ISIS продали ісламські терористи
Американського журналіста Стівена Сотлоффа (Steven Sotloff), який загинув мученицькою смертю від рук терористів з організації «Ісламська держава в Іраку і Леванті» (ISIS)  продали їм «помірковані» опозиціонери сирійського режиму.

Про це з посиланням на представника його родини, дослідника з арабських та ісламських проблем the New America Foundation Барака Барфі (Barak Barfi) повідомила CNN.

Операцію було здійснено на сирійсько-турецькому кордону. Стівен був у списку винуватців вибуху, вчиненого у лікарні. Цю фальшивку поширювали активісти. Про це заявив Барак Барфі у програмі СNN Anderson Cooper 360.  

Один із сирійських повстанців продав журналіста ISIS, ймовірно, за суму від $25 тис. до $50 тис. Саме так він став бранцем-смертником.

Хтось на прикордонному переході зателефонував ісламістам. Вони створили удаваний контрольно-пропускний пункт, розмістивши на ньому чимало осіб. Стівен і ті, хто його супроводжував, не могли звідти вибратися.

Раніше повідомлялося, що Стівен Сотлофф потрапив у полон до терористів у сирійському Алеппо.

Повідомляючи подробиці своєї версії, Барфі посилається на «джерела на місці події», однак не вказує їх конкретно.

Він називає винуватців трагедій, що сталися у Сирії із убитим 2 вересня Стівеном Сотлоффом, а раніше з його співвітчизником і колегою Джеймсом Фоулі (James Foley) «так званими поміркованими повстанцями», яких підтримують Сполучені Штати Америки. Стосунки між родиною Сотлоффів та адміністрацією США він характеризує як «напружені».

ms.detector.media