ms.detector.media
15.09.2014 00:00
Журналістів запрошують на семінар про стереотипи та мову ворожнечі стосовно національних меншин
Журналістів запрошують на семінар про стереотипи та мову ворожнечі стосовно національних меншин
Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Проект Ради Європи «Сприяння різноманіттю: захист та інтеграція національних меншин в Україні» запрошують журналістів взяти участь у семінарі на тему «Національні меншини в українському медіадискурсі – як побороти стереотипи та мову ворожнечі». Захід відбудеться 2 жовтня 2014 року у Києві.

Організатори зазначають, що гармонійне співжиття усіх громадян держави та відсутність мови ворожнечі між ними великою мірою залежать від журналістів.

Тренінг має на меті роз’яснити, як розпізнавати та уникати мову ненависті у своїх публікаціях. Йтиметься також про міжнародні стандарти захисту прав національних меншин, журналістські стандарти у висвітленні проблем національних громад та багато іншої важливої інформації від відомих експертів та тренерів. Крім цього, учасники обговорять сучасну ситуацію з правами національних меншин, зокрема кримських татар, в анексованому Криму.

Захід орієнтований на журналістів, які у своїх публікаціях висвітлюють соціальну тематику, зокрема життя національних спільнот в Україні.

Тренерами будуть: Юлія Тищенко, Голова Ради Українського незалежного центру політичних досліджень, Максим Буткевич, журналіст, правозахисник, координатор проекту «Без кордонів», Ольга Веснянка, журналістка Deutsche Welle, правозахисна активістка. Ольга Скрипникправозахисниця, координатор Кримської польової місії з прав людини.

Захід відбуватиметься 2 жовтня, 09:30 – 18:30 в офісі МГО «Інтерньюз Україна» у місті Києві за адресою вул. Ризька, 15.

Тим, хто хоче взяти участь у проекті, необхідно до 15:00 19 вересня 2014 року заповнити онлайн анкету.

Про результати відбору організатори повідомлять до 18:00 19 вересня, а також надішлють подальшу організаційну інформацію.

Інтерньюз-Україна покриває проживання, харчування та проїзд запрошених учасників заходу.

За додатковою інформацією звертатися до координатора семінару Ольги Михайліченко: omykhaylychenko@internews.ua, тел. 050 846 36 02

ms.detector.media