ms.detector.media
16.09.2014 00:00
Ілля Варламов виграв позов до «РБК» на 40 тисяч рублів
Ілля Варламов виграв позов до «РБК» на 40 тисяч рублів
Арбітражний суд міста Москви задовольнив позов блогера Іллі Варламова до ТОВ «РБК Медіа» щодо стягнення 40 тисяч рублів (приблизно 1060 доларів США) за незаконне використання його фотографій.

 

Про це повідомляє РАПСИ.

У своєму позові фотограф та блогер стверджував, що йому належать авторські права на дві фотографії. За словами Варламова, знімки вперше були опубліковані на його особистому блозі і мали маркування із зазначенням авторства.

Суд встановив, що фотографії позивача були незаконно використані агентством РБК та присудив стягнути із відповідача на користь блогера грошову компенсацію за порушення авторських прав.

Водночас вимога Іллі Варламова була задоволена лише частково, оскільки він просив стягнути із ТОВ «РБК Медіа» 120 тисяч рублів (приблизно 3180 доларів США).

У липні Ілля Варламов відсудив у видання «Ура.ру» 150 тисяч рублів. Цього року він також судився із письменником Едуардом Багіровим за образливий допис у соціальній мережі Facebook. Позов суд задовольнив і присудив виплатити на користь блогера 10 тисяч рублів компенсації.

ms.detector.media