ms.detector.media
Тарас Назарук
24tv.ua
17.09.2014 00:00
Нацгвардія спростувала чутки бойовиків про формування батальйону з в’язнів
Нацгвардія спростувала чутки бойовиків про формування батальйону з в’язнів
Національна гвардія України назвала черговою нісенітницею інформацію про те, що силовики формують спеціальний батальйон з представників криміналітету. Таку чутку запустили бойовики та поширили російські ЗМІ.

«Формується підрозділ Нацгвардії, укомплектований за рахунок ув’язнених виправно-трудових установ, які відбувають покарання у центральних областях України», – повідомили бойовики на своїй сторінці у соцмережі «ВКонтакте».  Цю інформацію поширили Lifenews.ru, svobodaslova.info, rusvesna.su, ridus.ru та інші.

У прес-службі Національної гвардії назвали цю інформацію абсурдною та такою, що не відповідає дійсності: «Намагання дискредитувати Нацгвардію не підкріплені жодним фактом».

Силовики зазначили, що Нацгвардія для формування нових підрозділів набирає добровольців, кількість яких «перевищує всі показники».

«Наразі існує три резервні батальйони Національної гвардії, які сформовані у відповідності до чинного законодавства з добровольців – патріотів України, які пройшли відповідні перевірки, що стосуються військовозобов’язаних, уклали контракт з державою та мають статус військовослужбовців резерву», - йдеться у повідомленні прес-служби Нацгвардії.

У військовому відомстві також нагадали засобам масової інформації про важливість перевірки чуток перед їх публікацією.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ms.detector.media