ms.detector.media
19.09.2014 00:00
У Києві презентували книгу про історію української редакції Радіо Свобода
У Києві презентували книгу про історію української редакції Радіо Свобода
Книгу Олени Ремовської «Говорить Радіо Свобода. Історія української редакції» презентували у Києві 18 вересня під час заходів з нагоди 60-річчя створення української редакції Радіо Свобода. 

Книгу присвячено роботі одного з найстаріших українських засобів масової інформації. Перша передача української редакції Радіо Визволення/ Радіо Свобода прозвучала в розпал «холодної війни» 16 серпня 1954 року.  Олена Ремовська охопила різні періоди існування редакції. Книга має такі розділи, як «Радіо Свобода і ЦРУ», «СРСР проти Радіо Свобода», «Радіо свобода у боротьбі за Україну» та ін. Охоплено й новітній період роботи редакції. Читач знайде чимало прізвищ українських журналістів, які в той чи інший період часу працювали на цьому радіо.  

«Радіо Свобода не претендувало і не претендує визволяти кого-небудь і від чого-небудь. Головне для Радіо Свобода - дати неупереджену й об'єктивну інформацію, а поінформований громадянин уже шукає можливості, як домогтися захисту прав свого народу, прав людини і громадянських свобод» - написав у передмові до книги Михайло Мигалисько, регіональний директор редакцій Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода для євразійського простору та Балкан.

Автор книги  Олена Ремовська - журналіст української редакції Радіо Свобода з 2009 року, випускниця Інституту журналістики Київського національного університету ім.Т.Шевченка.  

ms.detector.media