ms.detector.media
25.09.2014 00:00
Мусульмани запустили масштабну кампанію у соціальних медіа проти ISIS
Мусульмани запустили масштабну кампанію у соціальних медіа проти ISIS
У відповідь на активне використання бойовиками «Ісламської держави в Іраку та Сирії» (ISIS) соціальних мереж мусульмани всього світу запустили власну інтернет-кампанію проти злочинів цієї організації.

Активісти вигадали і почали активно використовувати у соцмережах хештег #NotInMyName (англ.. «Не від мого імені»). Він має на меті нагадати світові, що ISIS не репрезентує їхню релігію,  повідомляє Mashable.

Кампанію у соціальних медіа 10 вересня запустила базована у Лондоні Фундація активної зміни (Active Change Foundation). Розпочалася вона із цього відео:

«Вбивство невинної людини не має виправдання у жодній релігії чи світогляді, - каже Ханіф Кадір (Hanif Qadir), засновник the Active Change Foundation, нагадуючи про обезголовлення бойовиками ISIS британських та американських громадян. – Ці терористи несправжні мусульмани, вони не практикують справжніх вчень ісламу (миру, милосердя та співпереживання) і є ворогами всього людства».

За останній тиждень хештег #NotInMyName використали понад 46 тисяч разів.

Нагадаємо, що у серпні терористи опублікували відео, на якому обезголовлюють американського журналіста Джеймса Фоулі. На початку вересня у такий самий спосіб було вбито іншого журналіста Стівена Сотлоффа. 13 вересня з’явилося аналогічне повідомлення про британського громадянина Девіда Хейнеса (David Haines).

ms.detector.media