ms.detector.media
26.09.2014 00:00
У Росії хочуть створити власний аналог Apple
У Росії хочуть створити власний аналог Apple
Російський Фонд розвитку інтернет-ініціатив (ФРІІ) хоче інвестувати кошти у гаджети, обробку великих масивів даних та «інтернет-речі». Його керівник вважає, що у РФ є потенціал для створення нової Apple.

Створений минулого року фонд дотепер фінансував інтернет-стартапи. Тепер же має намір займатися проектами стосовно обробки великих масивів інформації, а також «розумних пристроїв» (годинників, окулярів, побутової техніки та інше), пишуть Известия.

«Думаю, що в нашій країні є потенціал для створення нової Apple», — сказав директор російського Фонду розвитку інтернет-ініціатив Кирило Варламов.

Сферу своїх інтересів керівництво установи вирішило розширити після дослідження світових технологічних трендів. За словами керівника Кирила Варламова, зараз зростають і надалі продовжать свій розвиток хмаркові сервіси, соціальні та мобільні технології та «великі дані».

Російський депутат Ілля Костунов узагалі вважає, що такі нові напрямки роботи ФРІІ зможуть створити російські продукти, які б дозволили замінити імпортні. За словами парламентаря, наявність власної IT-індустрії дозволить «надійно закрити» інформаційні ресурси Росії «цифровою бронею».

Фонд розвитку інтернет-ініціатив був заснований 2013 року Агентством стратегічних ініціатив (АСІ). АСІ було створене 2011 року за дорученням Путіна.

ms.detector.media