ms.detector.media
01.10.2014 00:00
У Татарстані письменницю судять за статті на підтримку кримських татар
У Татарстані письменницю судять за статті на підтримку кримських татар
У Росії татарську письменницю, голову Міллі Меджлісу татарського народу Фаузію Байрамову судять за статті на підтримку кримських татар, опубліковані у соцмережі Facebook, повідомляє сайт «Крим. Реалії». 

У своєму фейсбук-профілі Фаузія Байрамова повідомила, що її звинувачують за ч.1 ст.282 Кримінального кодексу РФ (екстремізм). Державний обвинувач просить для покарання 1 рік позбавлення волі (умовно).

Вона також цитує обвинувальний висновок прокурорів: «Байрамова, будучи Головою Міллі Меджлісу татарського народу, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків та бажаючи цього, вчинила злочин проти основ конституційного ладу та безпеки держави…».

Байрамову, зокрема, звинувачують за статтю «Звірі та жертви», що була опублікована на сторінці Facebook, та за заяву Міллі Меджлісу «Про ситуацію в Криму» на підтримку кримських татар та України.

Фаузія Байрамова – татарська письменниця, історик, громадська діячка та право захисниця.  Вона є однією із лідерів національного руху в російській республіці Татарстан.

ms.detector.media