ms.detector.media
03.10.2014 00:00
У Росії більшість телеканалів позбавлять можливості заробляти на рекламі
У Росії більшість телеканалів позбавлять можливості заробляти на рекламі
Реклама у Росії залишиться лише у телеканалів із ефірною частотою у великих містах. Інші телевізійні компанії визнаються платними, а можливості заробляти на рекламі їх позбавлять. Таке роз’яснення нещодавно прийнятого закону дала російська Федеральна антимонопольна служба (ФАС).

Прийняті цього літа зміни до закону «Про рекламу» набудуть чинності 1 січня 2015 року. Згідно з ними, переривати ефір на рекламні паузи зможуть лише обов’язкові суспільні телеканали, а також ті, ліцензія на мовлення яких видана за рішенням Федеральної конкурсної комісії з телерадіомовлення (ФКК). Інші телекомпанії, як пояснює ФАС, не зможуть транслювати рекламу, повідомляють «Ведомости». 

За поправками до закону, платними каналами у РФ не є лише всеросійські загальнодоступні телеканали та канали, що поширюються на території держави із використанням обмеженого радіочастотного ресурсу через наземне ефірне мовлення.

Самі телеканали назвали таке визначення розмитим. Вони наголошують, що з нього незрозуміло, чи вважаються платними телеканалами ті, які отримують гроші за поширення від операторів, чи ті, які входять у платні пакети для абонентів (яких переважна більшість).

Раніше практично аналогічне роз’яснення змін до законодавства зробило Мінкомзв’язку.

Всього російським телеглядачам доступно більше трьохсот телеканалів, але більшість з них поширюється саме через мережі кабельних та супутникових операторів. Ліцензії на ефірне мовлення, видані ФКК, мають лише декілька десятків телекомпаній.

ms.detector.media