ms.detector.media
06.10.2014 00:00
У Таджикистані заблокували близько трьохсот сайтів через заклики вийти на мітинг проти влади
У Таджикистані заблокували близько трьохсот сайтів через заклики вийти на мітинг проти влади
У Таджикистані за два дні заблокували близько трьохсот веб-сайтів та відключили від інтернету майже всю північ Таджикистану.

Мобільний інтернет через 3G-модеми повністю вимкнений, повідомляє сайт news.tj із посиланням на агентство «Азия-Плюс».

Як повідомляють таджицькі інтернет-провадери, напередодні вони отримали листа з вимогою заблокувати доступ до майже трьох сотень різноманітних сайтів, у тому числі Facebook, Вікіпедії, російських новинних ресурсів, а також до численних анонімайзерів, що дають змогу обходити блокування. Деякі провайдери кажуть, що отримували не офіційний лист, а лише телефонний дзвінок від Служби зв’язку.

Як пише РИА Новости, експерти повязують блокування сайтів із публікацією в таджицькому сегменті Facebook заклику вийти 10 жовтня на демонстрацію проти нинішньої влади.

Повідомляється також, що в мечетях столиці країни Душанбе священнослужителі застерігали людей «не піддаватися на провокації» опозиційної «Групи-24» та «докласти всіх зусиль для збереження миру в Таджикистані».

Разом з тим, в північній частині країни спостерігаються перебої із мобільним інтернетом. Джерела агентства «Азия-Плюс» у мобільних компаніях стверджують, що це скоріше за все технічні проблеми, оскільки обмежувати весь інтернет значно затрат ніше, ніж блокувати окремі ресурси.

ms.detector.media