ms.detector.media
29.09.2010 00:00
Міжнародна конференція зі ЗМІ, культури та освіти
23–25 листопада 2010 року, Мекнес, Марокко 23–25 листопада в марокканському Університеті Моулай Ізмаїл (м. Мекнес) на кафедрі мистецтв і гуманітарних наук триватиме Міжнародна конференція зі ЗМІ, культури та освіти.

Увагу учасників буде сфокусовано на тому, як нинішні ЗМІ впливають на культуру і як заздалегідь адаптувати культуру до технологічної та інформаційної революції через вільні й відповідальні засоби масової інформації.

 

Крім того, планується розглянути основні проблеми, поставлені новими медіатехнологіями, як-от проблеми культурного обміну, ідентичності, репрезентативності, гегемонії й розриву у знаннях, і подискутувати з приводу того, як упоратися з ними. У цьому зв’язку освіта має першорядне значення, а педагогічні підходи ставлять питання про нові медіатехнології: яка роль навчання за допомогою медіа?

 

Серед основних питань конференції – взаємодія між засобами масової інформації та культурою, комерцією та ідеологією; журналістська етика; культурний уплив нових медіатехнологій; цифрова нерівність, ЗМІ та їхній виховний уплив на процеси викладання та навчання, а також шляхи й засоби створення вільних і відповідальних ЗМІ, які б допомогли культурі йти в ногу з медіа та технологіями, що стрімко розвиваються.

 

Докладніше – тут.

ms.detector.media