ms.detector.media
06.10.2010 00:00
В кримських газетах найчастіше замовляли «джинсу» партії «Союз», «Русское единство» і «Батьківщина» ‑ дані дослідження
У серпні в кримських друкованих ЗМІ серед замовників політичної «джинси» лідерами є партії «Союз», «Русское единство» і «Батьківщина». Про це свідчать результати дослідження, озвучені на прес-конференції «Дотримання професійних стандартів та етичних норм у ЗМІ:«джинса» й «мова ворожнечі», що проходила в Сімферополі 22 вересня.

 

Зокрема, згідно з результатами моніторингу, які надає Кримське інформаційне агентство, за вказаний період партія «Союз» замовила 16 рекламних матеріалів, «Русское единство» ‑ дев’ять, «Батьківщина» ‑ п’ять.

 

При цьому в ході моніторингу експерти відзначали, що політична реклама маскувалася під суспільно значимі матеріали. «Союз» і «Русское единство» використовували теми підвищення тарифів. Крім того, в газеті «Події» було розміщено замовні матеріали (чорний піар) проти президента України Віктора Януковича і голови політичної партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. А в газеті «Кримський час» більшість публікацій висвітлювали діяльність партії «Союз».

 

«Вся політична реклама спрямована на майбутні вибори до органів місцевої влади»,‑ йдеться у підсумках моніторингу.

 

Нагадаємо, моніторинг преси на дотримання професійних стандартів проводиться в Криму з липня 2009 року в рамках проекту «Підвищення відповідальності журналістів та медіа через покращення медіаграмотності населення й активізацію впливу НДО і суспільства». Він реалізується програмою U-Media, яка в свою чергу здійснюється «Інтерньюз Нетворк» за підтримки Агентства міжнародного розвитку США (USAID).

 

Для моніторингу було обрано сім друкованих ЗМІ автономії.

ms.detector.media