ms.detector.media
06.12.2010 00:00
Wikileaks: за і проти
Інтернет-сайт Wikileaks, що публікує секретну інформацію, не викликає довіри у більшості німців. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного на замовлення німецького телеканалу ARD.

Близько 53% респондентів заявили, що вони несхвально ставляться до порталу, який, «зберігаючи анонімність джерел, розміщує довірчі політичні і військові документи, не призначені для широкого загалу». Водночас 43% не мають нічого проти існування подібного сайту.

Тільки 31% опитаних вважають правильною публікацію довірчих матеріалів, в яких співробітники американських дипломатичних представництв дають оцінки ситуації в кризових регіонах і висловлюють свою думку про політиків різних країн світу. Дві третини опитаних (65%) впевнені, що такі документи і надалі повинні зберігатися під грифами «таємно» або «конфіденційно».

Дослідження проводив інститут вивчення громадської думки Infratest. Протягом двох днів по телефону було опитано понад 1000 громадян Німеччини, відзначає Agence France-Presse.

ms.detector.media