ms.detector.media
13.12.2010 00:00
В ЄС візьмуться за педофілів в Інтернеті
Міністри юстиції 27-ми країн Євросоюзу схвалили в цілому проект директиви ЄС, що посилює кримінальне переслідування педофілів.

 

Зокрема передбачене кримінальне покарання за «грумінг» – прояв інтересу, залицяння в Інтернеті до дитини з метою увійти до неї у довіру, а потім використовувати її для сексуального задоволення дорослої людини.

 

Як повідомив представник Ради ЄС, розроблений Єврокомісією проект нової законодавчої ініціативи передбачає суворе кримінальне покарання за торгівлю «живим товаром» і сексуальну експлуатацію дітей, а також закриття й блокування доступу до педопорнографічних сайтів. Крім того, виконавча влада ЄС пропонує притягати до кримінальної відповідальності осіб, які поширюють, зберігають і здійснюють пошук фотографій педопорнографічного змісту.

 

Проект нової директиви ЄС, що передбачає включення до національних кримінальних кодексів 22 кримінальних покарань, після завершення процедури оформлення документа має бути остаточно схвалений Радою ЄС, а також Європарламентом. Згідно з даними Єврокомісії кількість сайтів, що містять дитячу порнографію, неухильно зростає. Щодня в Мережі з'являється щонайменше 200 нових фотографій порнографічного характеру за участю дітей.

 

Медіаграмотність за матеріалами newsukraine.com.ua   

ms.detector.media