ms.detector.media
23.12.2010 00:00
Новий ролик із медіаграмотності: «Що спільного між моргом та стандартами журналістики?»
«Що спільного між моргом та стандартами журналістики?» – вийшов в ефір другий відеоролик у рамках інформаційної кампанії із медіаграмотності «Розум проти медіаманіпуляцій»

Від середини грудня в інтернеті та на відеоекранах у Києві, Львові, Сімферополі, Рівному та Донецьку з’явився другий ролик інформаційної кампанії із медіаграмотності «Розум проти медіаманіпуляцій». В основу ролика покладено відомий анекдот про хворого, якого везуть у морг, хоча він живий і цілком може одужати. Автори в мультиплікаційному форматі та в гумористичній формі мають привернути увагу до того, що якісна й професійна журналістика завжди показує різні погляди на одну проблему і тим самим дотримується балансу думок.

 

У Києві ролик можна побачити на відеобордах у центрі міста, а також на екранах всіх станцій метро. В регіонах новинку показують на відеобордах, екранах в супермаркетах, кафе, кінотеатрах.

 

Інформаційна кампанія «Розум проти медіаманіпуляцій» стартувала в листопаді цього року з публічних обговорень проблеми проплачених замовних матеріалів в ЗМІ (так званої джинси) у Львові, Рівному, Сімферополі та Донецьку. На початку грудня у рамках кампанії вийшов перший відеоролик під назвою «Щоб не пудрили мозок – користуйся ним». Мета кампанії ‑ привернути увагу пересічних читачів, слухачів і глядачів до того, що інформацію зі ЗМІ треба сприймати критично й осмислено.

 

«Розум проти медіаманіпуляцій»: інформаційна кампанія з медіаграмотності» реалізується Міжнародною громадською організацією «Інтерньюз-Україна» та Українським освітнім центром реформ за підтримки проекту «У-Медіа» «Інтерньюз Нетворк» і USAID.

 

«Медіаграмотність»

 

ms.detector.media